Sukuyhdistys

skrabb-tallbacka_viiriSkrabb-Tallbacka suku on vanhimpia alajärveläisiä sukuja, Skrabbin ensimäinen isäntä oli Olli Pietarinpoika Skrabb, jonka hallussa tila oli vuosina 1549 – 1565. Tallbackan niemen viljelysmaat ovat yhä saman suvun hallussa, vaikka omistajien sukunimet ovat ajan saatossa vaihtuneet.

Skrabb-Tallbacka – sukuyhdistys perustettiin käytännössä kesällä 1957, vaikka yhdistyksen virallinen rekisteröinti tapahtui vasta 12.8.1959. Oskari Tallbackan kotiin kokoontui talon isännän ja Valter Keltikankaan kutsusta joukko suvun jäseniä pohtimaan sukututkimusta ja järjestämään sukujuhlaa. Asiantuntijana oli paikalla kotiseutuneuvos Väinö Tuomaala Evijärveltä, hän oli jo aikaisemmmin keskustellut Oskari Tallbackan kanssa ja ehdottanut sukututkimuksen tekoa. Lisäksi paikalla olivat Valter Keltikangas, Lauri Viitaniemi, Erkki Kantola ja Vihtori Peltokangas.

Skrabb-Tallbacka sukuneuvostoon on kuulunut suuri joukko sukumme vaikuttajajäseniä, kunniajäsenet oltermanni, kamarineuvos Sakari Tallbacka, pitäjäneuvos Jorma Joensuu sekä jo edesmenneet Erkki Kantola, Pauli Tavisalo, Valter Keltikangas, Kalevi Saukko.

Nykyinen sukuneuvoston kokoonpano on
puheenjohtaja Osmo Tallbacka, sihteeri Anne Paavola, rahastonhoitaja Aniita Tallbacka, jäsenet Raimo Hautanen, Susanna Jokiperä, Eero Kantola, Heli Karhumäki-Seppä-Lassila, Jarmo Seppä, Simo Viitaniemi, Anja Rantala, Severi Tallbacka, Esko Keltikangas, Tuomo Tallbacka, Juhani Saukko, Pekka Keltikangas ja Anne Södervik.
Sukujuhlatoimikunnan puheenjohtaja on Tuomo Tallbacka.
Suvun oltermanni on Sakari Tallbacka.

Sukuyhdistyksellä on myöskin oma facebook – ryhmä: Skrabb-Tallbackan suku.
Suvun jäsenenä voit liittyä ryhmään.

Lataa Skrabb-Tallbacka sukutaulut tästä
(Huom: iso PDF-tiedosto)